Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
    Първоначално публикувано от spe4elist
    Поради увеличаването на потреблението на даден продукт, се налага и масово производство. Масовото производство НАМАЛЯВА себестойността на продукта. ТОВА е истината за прекалено ниските цени на . ... 218 019. Ако си ги купувате от магазини или сервизи, на които имате доверие!, всичко ще е О.К.
    Според мен причината е друга - при положение че на запад, конкретно в Англия могат да ми продават дебитомер който с пътя до тука излиза 95 лева, а иначе продавача го дава за 80 лева, като си слага минимум 15% надценка, и дълбоко ме съмнява че видите ли цените в БГ паднали, щото това изведнъж станало масово използван продукт.....абсурд.....когато не печелиш от оборот, печелиш от цена......себестойноста на тия дебитомери надали се е променила толкова драстично......значи нашите търговци са преценили че вече могат освен от цена, да печелят и от оборота на тоя дебитомер, и затва са му смъкнали цената - сигурно вече надценката му не е 200% а 140 - 150%......което за БГ си е нормална надценка все пак......
    Ценообразуването е много сложен процес! Кутия цигари в Англия струва 4 паунда и никой не си поръчва по eBay цигари от България, където струват 3 лева!!!
    Една и съща стока, в различните държави, има Различна цена - били те и от ЕС.
    Една и съща стока, в различните Магазини (складове), има Различна цена. Дебитомерите не правят изключение.

Темата е дълга и сложна! Не искам да влизам в дълбоки спорове.
    Ако това ще ви успокои - вижте цени на същите консумативи, например на Хонда, Субару, Форд ...

Let the Force be with You!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
      Ценообразуването е много сложен процес!
      Темата е дълга и сложна! Не искам да влизам в дълбоки спорове.
      Let the Force be with You!
      Мда, верно е.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

spe4elist, а какви са цените на 0280 218 001 и 0280 217 123 в България ? (за новия 1.4TS)
        Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
        EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

здравейте

Здарвейте.
          днес си направих акаунт в този сайт и искам да попитам дали някой може да ми помогне за моя проблем.
          наскоро си купих Алфа 156 1.6 V 120 к.с. в началото нямаше проблем но от няколко дни нещо колата няма мощност. на лек трап дори трябва да включвам на 1-ва за да набере. днес я откарах в сервиз за регулация на преден мост и им казах за проблема , а те ми викат че проблема може да е от дебитомера. колата пробвах да я изпържа и вдига макс 140 км. кажете какво да правя.
          ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

Смени дебитомера и ще се оправи.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

благодаря Novachev.
              аз на диагностика не съм я карал.това дето го писах беше само предположение на техниците. мисля си дали да не я закарам , но в нашия град няма специализиран сервиз . трябва да ходя в благоевград.
              и друго .тук по темите чета че може да се откачи дебитомера, и ако колата се държи по-добре тогава наистина е за смяна.
              и пак благодаря
              ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

Ако го откачиш може да се държи и по зле не е гаранция но щом не може да вдигне повече от 140 значи или е тотално издухана (е колкото и да е и на 3 цилиндъра трябва да ги мине) или дебитомера е свършил.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

благодаря Novachev
                  значи ще трябва да търся дебитомер
                  е щом трябва!!!
                  ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

добре
                    имам още един въпрос.
                    с прецакан дебитомер, качва ли се разхода на алфата?
                    ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

Първоначално публикувано от mite80
                      добре
                      имам още един въпрос.
                      разхода се качва много...но най-добре е да си направиш диагностика.
                      моята беше с прецакан дебитомер, но си вдигаше 200 без проблем...като го смених обаче разликата е значителна

може и да бъркам, но до сега не съм чувал на някой от веднъж да му се скапе дебитомера...в смисъл днес си бачка, а утре спира....

Отиди до София (не си толкова далече) при Бобо в екстрийм тунинг и ще разбереш какво и е... може да е дебитомер, ама може и да не е
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

благодаря Kiril Sol.
                        аз като новобранец май имам доста въпроси.
                        а каква точно функция изпълнява този дебитомер и дали мога да пробвам с здрав дебитомер на алфа 156 само че 1.8 или 2.0?
                        ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol
                          добре
                          имам още един въпрос.

може и да бъркам, но до сега не съм чувал на някой от веднъж да му се скапе дебитомера...в смисъл днес си бачка, а утре спира....
                          Е,вече знаеш че има и такива случай.При мен стана точно така с "истински" /китайски/ дебитомер - тръгвам за работа и по пътя взе да придърпва. Като сложих стария /Бош/ ,който го бях свалил нещата са различни. А този стария го свалих,защото колата за миг запъваше м/у 2500-2800 оборота. Сега предстои поставяне на нов /от колегата spe4elist/
                          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

благодаря Kiril Sol.
                            аз като новобранец май имам доста въпроси.
                            а каква точно функция изпълнява този дебитомер и дали мога да пробвам с здрав дебитомер на алфа 156 само че 1.8 или 2.0?
                            да, можеш, но трябва колата да е като твоята от преди октомври 2000г., после се сменят двигателите и дебитомерите са други. Най-сигурно е да гледаш номерата да са еднакви...би трябвало да завършва на 019 (номера стои на самия дебитомер и се вижда много ясно)

смяната на дебитомера, сама по себе си е съпроводена с рестартиране на ЕКУ-то и изчистването на грешки записани в следствие на смяната...т.е. много е вероятно, само с чиста физическа смяна да не намериш разлика, или тя да е несъществена...пробвай все пак ако имаш от къде да вземеш друг дебитомер.
                            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                            Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                              добре
                              имам още един въпрос.

Е,вече знаеш че има и такива случай.При мен стана точно така с "истински" /китайски/ дебитомер - тръгвам за работа и по пътя взе да придърпва. Като сложих стария /Бош/ ,който го бях свалил нещата са различни. А този стария го свалих,защото колата за миг запъваше м/у 2500-2800 оборота. Сега предстои поставяне на нов /от колегата spe4elist/
                              Краси, за дизелите не съм компетентен
                              ...а пък за китайските дебитомери сигурно е нормално...
                              Lancia Ypsilon '02

Comment

смяната на дебитомера, сама по себе си е съпроводена с рестартиране на ЕКУ-то и изчистването на грешки записани в следствие на смяната...т.е. много е вероятно, само с чиста физическа смяна да не намериш разлика, или тя да е несъществена...
                                това за еку-то не го разбрах съжалявам
                                ALFA ROMEO 1.6 V TS '98

Comment

Working...
                                X